Saltimbocca

Wist je dat Saltimbocca letterlijk, spring in de mond betekend? 
En dat klopt zeker. Ik maakte deze Saltimbocca en mijn smaakpapillen sprongen een gat in de lucht, wat een top klassieker uit Italië.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kalfsoesters of schnitzels
  • Peper en zout
  • 6 – 8 plakken parmaham
  • 1 bosje salie
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 sjalotje
  • 125 milliliter witte wijn
  • 4 cocktailprikkers

Voorbereiding van de Saltimbocca:

  1. Geen een paar klappen op de kalfsoester, zodat ze wat dunner worden. Bij schnitzels hoef je dit waarschijnlijk niet te doen, deze zijn al wat dunner.
  2. Snijd de kalfsoester door het midden alleen stop net voor het einde zodat je ze kan open klappen.
  3. Strooi op elke kalfsoester wat peper en zout
  4. Leg nu op elke kalfsoester een plakje parmaham, zorg dat deze niet uitsteekt en helemaal de kalfsoester bedekt. Vul het eventueel aan met nog een ander plakje.
  5. Nu kan je op elke kalfsoester een blaadje salie leggen. 1 groot blaadje of 2 kleine.
  6. Vouw hem nu weer dicht en steek er een cocktailprikker in.

Bereiding van de Saltimbocca:

  1. Steek de BBQ aan en zorg directe hitte van zo’n 180 – 200 graden en verwarm je gietijzeren rooster mee. Zorg dat die gloeiend heet wordt dan krijg je van die mooie marks.
  2. Grill de Saltimbocca nu 2 minuten per kant tot de kerntemperatuur 50 -52 gaden is. Maar een mooi ruitpatroon op je vlees.
  3. Haal je vlees van de BBQ en leg dit weg onder aluminiumfolie.
  4. Zet een skillet op je BBQ en warm deze snel op bij ongeveer 250 graden
  5. Doe de boter erin en laat dit smelten
  6. Als de boter bruist voeg je de sjalotje en 4 blaadjes salie toe en deze bak je tot de sjalot glazig is en de salie krokant.
  7. Blus de sjalotje af met de witte wijn en laat de saus even tot de helft inkoken.
  8. Serveer de Saltimbocca nu samen met de ingedikte saus en het krokante blaadje salie.
  9. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *