We zien ze vaak bij de poelier ronddraaien, maar niks is lekkerder dan ze zelf klaarmaken. En dat een lekker kippetje niet moeilijk is om te bereiden, bewijst dit recept. De ingrediënten zijn -zoals altijd- richtlijnen, dus varieer lekker met de kruiden bijvoorbeeld. Gebruik voor het rookhout, appel, kersen, eiken of een andere smaak.
Voorbereiding: 15 minuten Bereiding: 1 uur
Ingrediënten:
1 hele kip van 600 – 1.200 gram
50 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels mosterd
BBQ rub die jij lekker vindt voor kip Benodigdheden
Blokje rookhout
Rotisserie voor je BBQ
Voorbereiding:
Trek voorzichtig de huid los van de kip, doe dit met een lepel.
Smeer onder de huid de boter, dit zorg voor een knapperige korst.
Nu smeer je de kip in met mosterd dit zorgt ervoor dat de BBQ rub lekker aan je kip blijft plakken.
Strooi de BBQ rub gelijkmatig over de hele kip
Steek nu je spit door de kip heen en zet hem vast met de klemmen. Ik heb nog wat vlees touw gebruikt om de pootjes lekker bij elkaar te houden.
Bereiding:
Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte. Zorg voor een hitte van zo’n 150 – 180 graden
Leg de rotisserie in de BBQ en leg het blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
Hang de kip als de BBQ op temperatuur is in de BBQ.
Steek een kerntemperatuur (ik gebruik hiervoor de Meater, hier zit geen snoer aan, dus wel zo handig) in de kip en laat deze draaien.
Als de kern van de kip 75 graden is mag die van de BBQ, dek hem af met aluminiumfolie en laat hem even rusten