Burger van kophaas met roquefort

Bij de verwerking van een varkenskarkas wordt de haas veelal in twee stukken verdeeld. Het kleinste stukje wordt de kophaas genoemd, het andere deel de lange haas. De kophaas is doorgaans iets goedkoper dan de ‘lange’ varkenshaas. 
Wat veel mensen niet weten is dat je hiervan hele lekkere sappige hamburgers van kan maken.
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 burgers

  • 300 gram kophaas
  • 2 eetlepels BBQ Kruiden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 ui
  • 3 plakken ontbijtspek
  • 100 gram roquefort kaas
  • Aantal sla blaadjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1,5 eetlepel tabasco 
  • 1,5 eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel kappertjes
  • olijfolie
  • 2 hamburger bollen

Voorbereiding van de burgers van kophaas:

  1. Snijd van de kophaas gehakt, doe dit met een heel scherp mes of met een gehaktmolen.
  2. Meng het gehakt met de BBQ kruiden, ei en voeg paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt.
  3. Vorm nu 2 hamburgers van elk 150 gram en leg ze in de koelkast om op te stijven.
  4. Snijd de uien in dikke ringen pel 2 uienringen eraf. Wikkel deze in met ontbijtspek.
  5. Meng de mayonaise, tomatenketchup, tabasco, worcestersaus en de kappertjes met elkaar voor de saus.

Bereiding van de burgers van kophaas:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van zo’n 200 graden.
  2. Leg nu de ingepakte uienringen op de BBQ en laat deze mooi garen tot je ontbijtspek knapperig is.
  3. Maak van je indirecte nu een directe, we gaan de hamburgers grillen boven de kolen.
  4. Leg voorzichtig de hamburgers op de hete grill en grill de hamburgers een aantal minuten per kant. Totdat ze bijna gaar zijn.
  5. Brokkel nu de roquefort  kaas over de burgers en sluit je kleppen.
  6. Als de kaas is gesmolten mogen de burgers van de gril.
  7. Smeer de broodzijde van je broodjes in met een laagje olijfolie en grill nu de broodzijde van je buns kort op de hete gril.
  8. We gaan de burger nu opbouwen:
  9. Leg onderop het broodje een aantal blaadjes sla.
    Nu leg je hierop de burger met de kaas.
    Hierop mogen de uienringen.
    Sluit af met een dikke klodder van je saus.
  10. Steek eventueel een prikker door je broodje om hem te blijven laten staan. Eet smakelijk

1 comment on “Burger van kophaas met roquefort

  1. Pingback: Hotdog -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *