Longhaas is één van mijn favoriete stukken van het rund. Longhaas is de spier die de longen van het rund laat bewegen. Stukken wegen altijd +/- 1 kilo. Longhaas wint langzaam populariteit in Nederland, dat is dan ook meer dan terecht! Je hebt niet veel meer nodig van een Longhaas en peper en zout.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten voor de longhaas van de BBQ:
- 1 hele longhaas
- Peper en zout
- chimichurri, zie recept hier
Benodigdheden - Scherp mes
- eventueel rooksnippers
- Mooie houten serveerplank
Voorbereiding van de longhaas van de BBQ:
- Midden door de Longhaas loopt een zeen. Het is noodzakelijk om deze eerst eruit te snijden, deze kan je niet eten. Je houd 2 stukken longhaas over.
- Laat de Longhaas op kamertemperatuur komen.
Bereiding van de longhaas van de BBQ:
- Steek de BBQ aan met een directe kant en een indirecte kant.
- Grill eerst de longhaas op de directe kant 1 minuut per zijde.
- Leg hem nu weg op de indirecte kant en steek een kerntemperatuurmeter in de longhaas.
- Als de kern van de longhaas 48 graden is mag hij van de BBQ.
- Pak hem in aluminiumfolie en leg hem weg voor 5 – 10 minuten.
- Snij de longhaas in dunne plakken en serveer hem met de chimichurri.
- Eet smakelijk
Nog meer recepten met longhaas:
Longhaas caveman style