Longhaas van de BBQ

Longhaas is één van mijn favoriete stukken van het rund. Longhaas is de spier die de longen van het rund laat bewegen. Stukken wegen altijd +/- 1 kilo. Longhaas wint langzaam populariteit in Nederland, dat is dan ook meer dan terecht!

Je hebt niet veel meer nodig van een Longhaas en peper en zout.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten voor de longhaas van de BBQ:

  • 1 hele longhaas
  • Peper en zout
  • chimichurri, zie recept hier
    Benodigdheden
  • Scherp mes
  • eventueel rooksnippers
  • Mooie houten serveerplank

Voorbereiding van de longhaas van de BBQ:

  1. Midden door de Longhaas loopt een zeen. Het is noodzakelijk om deze eerst eruit te snijden, deze kan je niet eten. Je houd 2 stukken longhaas over.
  2. Laat de Longhaas op kamertemperatuur komen.

Bereiding van de longhaas van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan met een directe kant en een indirecte kant.
  2. Grill eerst de longhaas op de directe kant 1 minuut per zijde.
  3. Leg hem nu weg op de indirecte kant en steek een kerntemperatuurmeter in de longhaas.
  4. Als de kern van de longhaas 48 graden is mag hij van de BBQ.
  5. Pak hem in aluminiumfolie en leg hem weg voor 5 – 10 minuten.
  6. Snij de longhaas in dunne plakken en serveer hem met de chimichurri.
  7. Eet smakelijk

Nog meer recepten met longhaas:
Longhaas caveman style

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *