Heerlijk gegrilde kip van de BBQ! De combinatie van de de limoen en gember past helemaal goed bij de aankomende zomer.
Voorbereiding: 10 minuten + 4 uur wachttijd
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet
- 2 limoenen
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 cm gember, geraspt
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sriracha saus
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden: - spiesen
Voorbereiding van de kip spiesen met limoen
- Snijd de kipfilet en blokjes van 2 centimeter en doe ze in een schaal.
- Rasp het schil van de limoenen en pers de limoenen nu uit.
- Meng het schil en de sap van de limoenen met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie.
- Breng de marinade op smaak met peper en zout.
- Voeg de kip toe en laat dit marineren voor minimaal 4 uurtjes.
- Steek ze nu op een houten of metalen spies. en bewaar wat van je marinade
Bereiding van de kip spiesen met limoen
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van zo’n 150 – 180 graden.
- Leg de kip spiesen op de BBQ en laat ze rustig garen tot ongeveer een kern van 60 graden.
- Bouw je BBQ nu om zodat je kan grillen boven het vuur.
- Smeer de kip spiesen in met de marinade en grill ze boven het vuur tot minimaal een kern temperatuur van 74 graden.
- Eet smakelijk.
Meer recepten met Kip:
Teriyaki Ananas boot gevuld met kip
Marokkaanse kipgehakt spiesen
Gerookte kipfilet van de BBQ