Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Ingrediënten voor de philly cheese steak:
- 800 gram bavette
- Brioche brood, zoals deze
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- BBQ rub
- 1 groene paprika,
- 1,5 jalapeno peper
- 1 rode ui
- 2 witte ui
- 4 plakken ontbijtspek
- Geraspte kaas
- Bosui
- BBQ Saus
Benodigdheden - Rooksnippers
- ovenschaal
Voorbereiding van de philly cheese steak:
- Meng de mayonaise, mosterd en de honing met elkaar.
- Snijd het brood open en smeer de broodkant in met het mengsel van mayonaise, mosterd en honing.
- Snijd van de witte uit mooie ringen van ongeveer 1 centimeter. Je hebt er 4 nodig. We hebben alleen de buitenste 2 ringen nodig.
- Wikkel het ontbijtspek om de ringen en smeer ze in met de BBQ rub
- Smeer de bavette in met olijfolie en rub deze met een beetje BBQ rub.
Bereiding van de philly cheese steak:
- Steek je BBQ aan en verwarm deze tot 200 graden direct.
- Leg nu de paprika en de rode ui op de kolen en laat deze zwart worden.
- Stop de paprika in een plastic zak, zodat de schil los laat.
- Schil en snijd de paprika, de rode ui en de jalapeno in grove stukken en bak deze in een skillet op de BBQ.
- Voeg als laatste een beetje BBQ saus toe.
- Bouw de helft van je BBQ om tot indirect en gaar hierop je uienringen.
- Bak op de andere zijde de Bavette totdat die een kerntemperatuur heeft van 42 graden (niet te ver) en haal hem van de BBQ af en leg hem onder aluminiumfolie.
- Grill de broodzijde van je brioche brood kort boven de kolen.
- Snij nu de bavette in mooie dunne plakken.
- Leg de broden nu in een ovenschaal en beleg de broodkant met de
groenten en bavette.
- Strooi hierover een flinke hoeveelheid Kaas en leg de uienringen erop.
- Zorg dat je BBQ indirect is ingericht met een temperatuur van +/- 200 graden.
- Zet de ovenschaal in de BBQ voor ongeveer 5 – 10 minuten. Totdat de kaas is gesmolten
- Schenk wat BBQ saus over de philly cheese steak en strooi wat gesneden bosui erover.
- Eet Smakelijk!