Hotdog

Jammie! Je hebt vast wel eens zo'n lekkere hotdog op. Een worst geklemd tussen een broodje... Maar als je hotdog vertaalt, staat er 'hete hond'. Gekke naam voor een broodje worst toch?
Frankfurter
Een Duitse slager ontwierp lang geleden een worst die hij de Frankfurter noemde, naar de stad (Frankfurt) waarin hij woonde.
Teckel
Een aantal jaren later ging een andere slager deze worst verkopen, maar dan in een andere vorm. Hij had namelijk een teckel die zeer geliefd was bij de inwoners van de stad en hij baseerde de vorm van de worst op de vorm van zijn teckel!
Liefhebbers
Sindsdien werd het broodje worst “hotdog” genoemd. De Amerikanen zijn echte hotdog liefhebbers en eten ongeveer 75 hotdogs per jaar! Een hotdog wordt vaak gegeten met ketchup, mosterd, uitjes en zuurkool!
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor de hotdog:

  • 1 stokbrood
  • Mosterd
  • 4 hotdogs
  • 4 plakken ontbijtspek 
  • geraspte cheddar 
  • jalapeno pepers
  • gefrituurde uien
  • BBQ saus
  • Bosui

Bereiding van de hotdog:

  1. Steek je BBQ en en zorg voor een directe opstelling.
  2. Bak de ontbijtspek uit in bijvoorbeeld een gietijzeren skilled.
  3. Snijd je stokbrood vanaf boven open, grill je stokbrood kort op het rooster
  4. Smeer de broodkant in met mosterd.
  5. Grill de worsten op de BBQ.

Opmaken van de hotdog en de finale bereiding:

  1. Leg in het brood de worsten, 4 stuks achter elkaar.
  2. Op de worsten komt het ontbijtspek, ik heb deze gebroken erop gelegd. Ook de jalapeno pepers en de gefrituurde uien mogen erop.
  3. Strooi als laatste de geraspte cheddar over de hotdogs.
  4. Leg de hotdogs nog 10 minuten indirect op de BBQ totdat de kaas is gesmolten.
  5. Serveer de hotdogs met wat vers gesneden bosui en BBQ saus!
  6. Eet smakelijk.

Meer recepten met varkensvlees:
Burnt ends
Burger van kophaas
Boeren karbonade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *