Shakshuka uit de Dutch Oven

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper , paprika en ui, gewoonlijk gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Het gerecht vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. De recente variant gebaseerd op eieren en groenten stamt uit Marokko.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 venkel, in blokjes gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 4 naanbroden

Bereiding:

  1. Steek je BBQ aan, zorg voor een directe hitte en verwarm je Dutch Oven ook mee.
  2. Fruit de ui totdat ze glazig zijn.
  3. Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en de cayenne toe en bak dit mee met de ui.
  4. Nu mag je de paprika en venkel mee bakken
  5. Wanneer de paprika en venkel zacht zijn voeg je de tomaten en tomatenpuree toe en laat je dit even langzaam koken, totdat de tomaatjes uit elkaar vallen.
  6. Breng de tomaten saus nu op smaak met peper en zout
  7. Je maakt nu 4 kuiltjes in de tomatensaus.
  8. Breek de eieren 1 voor 1 en doe die in de kuiltjes
  9. Zet de pan op de Dutch oven en wacht tot dat het eiwit gaar is.
  10. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *