Voorbereiding: 30 minuten + 1 nacht wachttijd
Bereiding: 5 uur
Ingrediënten voor de shortribs asian style:
- 1 kilo shortribs
- 5 tenen knoflook, geperst
- 5 centimeter gember, fijn gesneden
- 200 milliliter sojasaus
- 50 milliliter ketjap
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 chilipeper, gesneden
Benodigdheden: - Zaag
- Rookhout, chunk
- aluminiumfolie
Voorbereiding van de shortribs asian style:
- Zaag de shortribs in 4 gelijke stukken.
- Meng de knoflook, gember, sojasaus, ketjap, bruine suiker, sesamzaadjes en de chilipeper met elkaar tot een gladde massa.
- Voeg de marinade bij de shortribs en laat dit minimaal 4 uur marineren, maar een nacht is beter.
Bereiding van de shortribs asian style:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 120 graden.
- Leg een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
- Leg de shortribs direct uit de marinade op het rooster en sluit de deksel.
- Laat de ribben nu voor ongeveer 2,5 uur roken.
- Na 2,5 uur pak je de shortribs 1 voor 1 in in aluminiumfolie.
- Leg ze opnieuw op de BBQ voor 2 – 2,5 uur.
- Prik na 2 uurtjes met een prikker door het aluminiumfolie. Als je nog weerstand voelt dan laat je ze nog een half uurtje liggen.
- Pak de shortribs uit de aluminiumfolie en pas ze weer opnieuw in. Laat ze rusten voor ongeveer 15 – 20 minuten.
- Eet smakelijk
Meer recepten met rund:
Short Ribs Texas Crutch