Biefstuk Tagliata

Tagliata is eigenlijk gewoon biefstuk, entrecote of ribeye maar dan bereid op z’n Italiaans. Het is een gerecht wat je ook prima op de BBQ kan klaar maken. Na het bereiden word het vlees in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, Parmezaanse kaas en rijkelijk besprenkeld met Balsamico.

Het woord Tagliata komt van het woord tagliere, wat snijden betekent en tagliata betekent gesneden op zijn Italiaans.

Tagliata is in ieder geval een van onze favoriete vleesgerecht. En als we in Italie zijn dan komt het sowieso een keer op ons bord.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 800 gram biefstuk, voor 4 personen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 klontjes kruidenboter
  • Rucola sla
  • Parmezaanse kaas
  • Balsamico stroop

Voorbereiding van de biefstuk tagliata:

  1. Haal overtollige vliezen van je biefstuk
  2. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
  3. Smeer hem in met Olijfolie en strooi zout na smaak over het vlees. Laat dit 5 minuten intrekken.

Bereiding van de biefstuk tagliata:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte en directe zone van ongeveer 180 graden.
  2. Leg je biefstuk op de indirecte zone en laat de kern tot 48 graden komen.
  3. Haal de biefstuk van de BBQ en laat de kolen gloeiend heet worden
  4. Als de BBQ rond de 250 graden is grill je de biefstuk af. Zorg dat de kerntemperatuur nu rond de 52 graden is voor een medium garing.
  5. Leg 2 klontjes kruidenboter op je vlees en leg hem weg onder aluminiumfolie. Sluit de folie niet, want dan gaart je vlees verder door.
  6. Laat het vlees voor minimaal 10 minuten rusten
  7. Snij nu het vlees in dunne plakken en leg dit op een bedje van rucola op een mooie schaal.
  8. Schaaf hierover de Parmezaanse kaas en en zet wat strepen balsamico crème over de biefstuk.
  9. Maak af alleen met een beetje vers gemalen peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *