Pulled waterbuffel

Voorbereiding: 20 minuten + nacht wachttijd
Bereiding: 6 uur

Ingrediënten:

  • 1 kilo Chuck van de waterbuffel, die bestel je hier
  • 2 witte uien, in ringen gesneden
  • 1 1/2 liter water
  • 1 1/2 runder bouillonblokjes
  • 2 grote tomaten, fijn gesneden
  • 200 milliliter appelazijn
  • 1 eetlepel tabasco
  • 2 steranijs
  • 3 kardamon peulen
    Rub
  • 2 eetlepels zwarte peper
  • 2 eetlepels grof zout
  • 2 theelepels knoflookgranulaat
  • 1 1/2 theelepel karwijzaad
  • 1/2 komijnzaad
  • 1 grote eetlepel (riet)suiker
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels mosterd

    Benodigdheden:

  • Dutch Oven

Voorbereiding van de pulled waterbuffel:

  1. Meng voor de rub de peper, zout, knoflookgranulaat, karwijzaad en de komijnzaad en vijzel dit tot een fijne rub.
  2. Voeg hieraan toe het (riet)suiker, uienpoeder, cayennepeper, kaneel en de paprikapoeder.
  3. Smeer je waterbuffel chuck in met de mosterd. Het zuur van de mosterd breekt de vezels van het vlees af en dit zorgt ervoor dat je vlees extra mals zal worden.
  4. Strooi de rub over het vlees, zorg ervoor dat dit overal komt.

Bereiding van de pulled waterbuffel:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van +/- 120 graden.
  2. Voeg een rookblokje aan het houtskool.
  3. leg het vlees op de BBQ en sluit de deksel, laat dit roken voor 2 uur.
  4. Haal het vlees na 2 uur van de BBQ af en leg het aan de kant.
  5. Zet nu je Dutch Oven op het rooster met dezelfde temperatuur van +/- 120 graden.
  6. Giet hierin het water met de bouillonblokjes en voeg de uien, de tomaten, appelazijn, tabasco, steranijs en de kardamon peulen toe.
  7. Laat de bouillon warm worden met de deksel op de Dutch oven.
  8. Leg het vlees nu in het bouillon en sluit de deksel van je Dutch oven en van je BBQ voor 4 uur. Zorg voor de temperatuur van 120 graden.
  9. Prik na 4 uur in je vlees en als je er zonder druk erdoor heen prikt is je vlees klaar.
  10. Haal de waterbuffel uit de bouillon en laat deze zeker een half uur rusten.
  11. Kook ondertussen de bouillon voor de helft in, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  12. Pak 2 vorken en trek voorzichtig de waterbuffel chuck uit elkaar.
  13. Voeg wat bouillon toe om het vlees wat sappiger te maken.
  14. Serveer de pulled waterbuffel op een (stok)broodje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *