Frikandellen met kersen glacé

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten voor de frikandellen met kersen glacé:

  • 500 gram gehakt half om half
  • 1 theelepel gemalen knoflook
  • 1,5 theelepel gemalen paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels zwarte peper gemalen
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepels CHERRY BEER POTION saus. Recept: PitmasterX zie hier het filmpje met het recept.
    Benodigdheden:
  • Rooksnippers
  • saus kwast

Voorbereiding van de frikandellen met kersen glacé:

  1. Meng het gehakt met de knoflook, paprikapoeder, mosterd, komijn, cayennepeper, zwarte peper en het zout.
  2. Verdeel het gehakt in 4 stukken en maak er dikke frikandellen van.
  3. Maak de cherry beer potions saus, check het filmpje.

Bereiding van de frikandellen met kersen glacé:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte zone van 180 graden.
  2. Gooi wat rook snippers tussen de hete kolen en wacht tot deze gaan roken
  3. Leg de frikandellen voorzichtig op het rooster en sluit je deksel.
  4. Smeer de frikandellen in met de kersen glacé als de kerntemperatuur rond de 63 graden is.,
  5. Wacht tot de kern nu 74 graden is en haal ze van het rooster af.
  6. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *