Qrib van Artola

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Eli Kloppenburg van Artola. Artola heeft een passen om producten te ontwikkelen die mensen over de hele wereld samen brengt. Dus ontwikkelde ze een aantal mooie outdoor kooktoestellen. En laat mij dat nou eens erg aanspreken ;-).

Introductie

Vuur houdt mensen warm en zorgt voor een gezellige sfeer. Vuur zorgt er ook voor dat er eten gemaakt kan worden. Dat is wat ze bij Artola ook geloven. Vuur brengt mensen samen.

Artola maakt al meer dan 50 jaar kook gerei. Potten, pannen, rookovens en nog veel meer.

Maar tegenwoordig maken ze ook een aantal mooie en zeer unieke producten voor een unieke buitenervaring.

De producten bestaan uit 3 tal producten, fiQ, Qrib en de TrunQ:

 • fiQ – er zijn 4 verschillende modellen verkrijgbaar.
  De fiQ S – fiQ M – fiQ L – fiQ XL.
  is in 6 diverse kleuren en zijn uit te voeren met diverse poten
  Hier lees je meer over de fiQ serie
 • Qrib – er is 1 model verkrijgbaar
  De Qrib is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. En je kan hem uitbreiden met diverse grillplaten. In mijn review ga ik hier uiteraard dieper op in.
 • TrunQ – er is ook 1 model verkrijgbaar.
  Handige kleine BBQ van 1 meter lang.
  Hier lees je meer over de TrunQ

Ik ontving van Artola een complete Qrib, compleet met boQ (onderstel), 3 diverse kleuren covers, tafels, gripper, grillplaten, grillroosters, vuurplaten, flipper en de schraper.

Unboxing

Eli van Artola en zijn collega kwamen helemaal uit Hoogeveen gereden om bij mij mij Qrib af te komen leveren, super tof! Zeker om te zien hoe enthousiast de mannen zijn over het product.
Er werden uit de auto een aantal dozen gehaald, de ene wat groter dan de ander.
Artola besteed veel aandacht voor het inpakken van de Qrib. Omdat de Qrib uit verschillende delen bestaat is deze makkelijk te tillen.
Samen met de heren van Artola hebben we de Qrib uitgepakt en in elkaar gezet, wat een fluitje van een cent is. Binnen een kwartier stond de Qrib klaar om gebruikt te worden.

 Eerste indruk

De Qrib is een compacte BBQ waarop u kleine groepen kunt vermaken met een combinatie van vuur en eten.

Het formaat van de Qrib is:
Gewicht: 41.5 kilo
Lengte: 40 centimeter
Breedte: 50 centimeter
Hoogte (ex. boQ) 33 centimeter

Er zijn 2 verschillende boQ-en te verkrijgen. 69,3 centimeter en 32,3 centimeter. Daarnaast zijn er ook bloQs te verkrijgen, hiermee kan je gemakkelijk een buitenkeuken realiseren.

De Qrib ziet er zeer degelijk uit, sterk materiaal. Het kan zeker een stootje hebben. Ook rijd de Qrib gemakkelijk op de boQ door de tuin heen.

Kenmerken

De Qrib wordt standaard geleverd met de standaard grillplaat en de gripper. Je kan dus direct beginnen met grillen.
Je kan de Qrib uitbreiden met de grillrooster Diamant, hierdoor bouw je je Qrib snel op tot een Japanse teppenyaki en hibachi stijl.

Design

De Qrib wordt is een soort van kunstwerk in je tuin, eigenlijk een soort bok, het turntoestel van vroeger dat op school stond. Er is overal aan gedacht, onderin de Qrib zitten 2 lades waarmee je de temperatuur kan regelen. In de vuurbak zit een tussenschot die je ook kan verwijderen, hierdoor kan je op 2 temperaturen grillen, maar ook kan je aan 1 kant grillen. Door de gripper kan je gemakkelijk platen verwisselen, of verschuiven voor het toevoegen van brandstof!

Voorbereiding voor het eerste gebruik

De platen waarop je graat grillen vragen wel om wat aandacht. Zeker bij het eerste gebruik is dit wel noodzakelijk. Het is noodzakelijk om de platen eerst in te vetten en daarna langzaam dit te laten inbranden. Dit mag gewoon de olie zijn waarmee je normaal ook voedsel zou bereiden. Wanneer je klaar bent met jouw grillsessies, is het belangrijk ook weer een laag olie op te brengen terwijl de Qrib platen nog lauwwarm is. Zo voorkom je dat de plaat zal gaan roesten.

Brandstof voor de Qrib en het aansteken hiervan

Je kan een aantal verschillende soorten brandstof gebruiken. Ik heb de de Qrib nu getest met houtskool en met braaihout uit het sekelbos. Ik gebruik een one-minute ligther om mijn BBQ’s aan te steken, zo ook voor de Qrib. Hierdoor kan je de Qrib binnen 15 minuten klaar hebben voor gebruik. Daarna kan je spelen met je vuur, door aan de ene kant meer brandstof te leggen dan aan de andere kant en door het open en dicht schuiven van de lades onderin de Qrib.

Nadat ik klaar was met grillen heb ik al een aantal keren wat braaihout in de Qrib gedaan, en de schoorsteen platen erop gelegd, hierdoor heb je in de avond een mooi vlammenspel. Dus dat maakt de Qrib ook zeer geschikt voor een vuurkorf. Hierdoor kan je lekker wat langer buiten zitten want hij geeft zeker veel warmte af.

Als je de Qrib wil doven, schuif je alle lades dicht en sluit je de dichte platen tegen elkaar aan. Omdat de vuurschaal aan de zijdes dicht is, is dit ook veilig om nog brandend achter te laten.

Het echte eerste gebruik

Voor de eerste keer grillen op de Qrib is voor mij wel even wat anders. Ik ben liefhebber van BBQ-en met kolen op mijn Kamado. Maar snel begrijp ik wat er zo leuk aan is om te BBQ-en op de Qrib. Met het vuur spelen. Je kunt door met het brandstof te spelen kan je diverse koude en warme zones maken. Een schroei zone en een gaarzone kan je dan dus ook gemakkelijk creëren. Zo kan je dus ook wat dikkere stukken vlees mooi gaar krijgen.

Conclusie

De Qrib is een volwaardige BBQ als je niet veel ruimte in je tuin hebt. De Qrib straalt gezelligheid en warmte uit. Hoe leuk is het om met een stel vrienden om de Qrib te staan.

Dus ben je fan van design en kook je graag met vuur en heb je niet veel ruimte in je tuin of balkon dan is de Qrib echt iets voor jou!

Voordelen

 • Hele mooie vormgeving
 • Makkelijk door de hele tuin heen te rijden
 • Makkelijk aan te steken
 • Je kan diverse soorten brandstof gebruiken
 • Je kan hem altijd buiten laten staan en hij staat altijd klaar om aan gestoken te worden.

Nadelen:

 • De Qrib wordt heel heet, dus kijk uit met kinderen die erom heen lopen
 • Niet heel zuinig met brandstof.
De Qrib is gesponsord door artola. Deze review is mijn persoonlijke mening. Artola en Eli bedankt voor het testen van deze toffe BBQ!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *