Deze zelfgemaakte babi pangang is heel eenvoudig om te maken en smaakt net zo lekker als van de Chinees!
Voorbereiding: 30 minuten
Wachttijd: minimaal 4 uur
Bereiding: 4 uur
Ingrediënten:
- 1 kilo buikspek zonder zwoerd
Rub voor het vlees:
- 2 eetlepels 5 kruiden poeder
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel zout
Babi pangang saus
- 4 dl water
- 1 theelepel sambal oelek
- 1/2 citroen
- 1 blok tomatenpuree
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2,5 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels BBQ saus
- Maizena
Benodigdheden voor dit recept:
BBQ met deksel
Steelpan
Skillet
Kerntemperatuurmeter
Voorbereiding van de babi pangang:
- Meng alle ingrediënten van de rub met elkaar.
- Rub het vlees met dit mengsel en masseer het goed in.
- Pak het vlees goed in met vershoudfolie of trek het vacuüm. Leg het voor een nacht weg in de koelkast.
- Meng nu alle ingrediënten van de babi pangang saus met elkaar in een steel pannetje, zonder de maizena.
- Laat dit zachtjes aan de kook komen en laat dit vervolgen zachtjes koken voor 5 minuten.
- Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels saus en meng dit goed met elkaar.
- Bind de saus tot de dikte zoals jij hem zou willen.
- Als de saus niet dik genoeg is maak je opnieuw een papje en maak je de saus tot de gewenste dikte.
Bereiding van de babi pangang:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte temperatuur van 120 – 150 graden.
- Haal de buikspek ondertussen uit de koelkast en haal hem uit de verpakking waarin die heeft gemarineerd.
- Als de BBQ op temperatuur is leg je het buikspek op de BBQ en steek je een kerntemperatuurmeter in het dikste deel. En sluit de deksel van je BBQ.
- Als de buikspek een kern heeft van 76 graden heeft haal je de buikspek van de BBQ af.
- Je zou hem nu kunnen terug koelen als je hem later wil gebruiken voor de babi pangang, anders ga je nu door met de volgende stappen.
- Snij de buikspek in plakken van ongeveer 1 – 1,5 centimeter.
- Bouw je BBQ om tot direct en zorg voor een temperatuur van rond de 200 – 250 graden
- Grill nu de plakken buikspek knapperig op je rooster.
- Als de buikspek goed gebakken is leg je ze netjes naast elkaar in een gietijzeren pan en dit laat je warm worden op het vuur.
- Giet nu de saus in de hete pan en laat dit even koken. Haal de pan van de BBQ.
- Serveer nu de babi pangang met rijst. Eet smakelijk!
1 comment on “Babi pangang”
Ziet er top uit