Babi pangang

Deze zelfgemaakte babi pangang is heel eenvoudig om te maken en smaakt net zo lekker als van de Chinees!
Voorbereiding: 30 minuten
Wachttijd: minimaal 4 uur
Bereiding: 4 uur

Ingrediënten:

  • 1 kilo buikspek zonder zwoerd
Rub voor het vlees:
  • 2 eetlepels 5 kruiden poeder
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel zout
Babi pangang saus
  • 4 dl water
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1/2 citroen
  • 1 blok tomatenpuree
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2,5 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels BBQ saus
  • Maizena
Benodigdheden voor dit recept:
BBQ met deksel
Steelpan
Skillet
Kerntemperatuurmeter

Voorbereiding van de babi pangang:

  1. Meng alle ingrediënten van de rub met elkaar.
  2. Rub het vlees met dit mengsel en masseer het goed in.
  3. Pak het vlees goed in met vershoudfolie of trek het vacuüm. Leg het voor een nacht weg in de koelkast.
  4. Meng nu alle ingrediënten van de babi pangang saus met elkaar in een steel pannetje, zonder de maizena.
  5. Laat dit zachtjes aan de kook komen en laat dit vervolgen zachtjes koken voor 5 minuten.
  6. Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels saus en meng dit goed met elkaar.
  7. Bind de saus tot de dikte zoals jij hem zou willen.
  8. Als de saus niet dik genoeg is maak je opnieuw een papje en maak je de saus tot de gewenste dikte.

Bereiding van de babi pangang:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte temperatuur van 120 – 150 graden.
  2. Haal de buikspek ondertussen uit de koelkast en haal hem uit de verpakking waarin die heeft gemarineerd.
  3. Als de BBQ op temperatuur is leg je het buikspek op de BBQ en steek je een kerntemperatuurmeter in het dikste deel. En sluit de deksel van je BBQ.
  4. Als de buikspek een kern heeft van 76 graden heeft haal je de buikspek van de BBQ af.
  5. Je zou hem nu kunnen terug koelen als je hem later wil gebruiken voor de babi pangang, anders ga je nu door met de volgende stappen.
  6. Snij de buikspek in plakken van ongeveer 1 – 1,5 centimeter.
  7. Bouw je BBQ om tot direct en zorg voor een temperatuur van rond de 200 – 250 graden
  8. Grill nu de plakken buikspek knapperig op je rooster.
  9. Als de buikspek goed gebakken is leg je ze netjes naast elkaar in een gietijzeren pan en dit laat je warm worden op het vuur.
  10. Giet nu de saus in de hete pan en laat dit even koken. Haal de pan van de BBQ.
  11. Serveer nu de babi pangang met rijst. Eet smakelijk!

1 comment on “Babi pangang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *