Karbonade van de BBQ

De traditionele boerenkarbonade, gesneden van de rib van het varken en met een extra randje vet. Dit randje vet geeft extra smaak en sappigheid aan het vlees tijdens het bereiden.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 dikke boeren karbonade van minimaal 2 cm dik met zwoerd
  • Peper en zout
    Benodigdheden:
  • Open vuurtje

Voorbereiding van de karbonade:

  1. Snijd het zwoerd op de karbonade in.
  2. Steek het vuurtje aan.

Bereiding van de karbonade:

  1. Leg de karbonade naast het vuur, zorg dat die niet in contact komt met de vlammen. Leg de zwoerdkant naar het vuur toe, zodat die lekker knapperig kan gaan worden.
  2. Laat de kerntemperatuur langzaam oplopen naar 60 graden
  3. Leg nu een rooster boven je vuur en rooster de karbonade langzaam 2-3 minuten per kant. Als de kerntemperatuur rond de 65 graden is mag hij van het vuur af.
  4. Laat de karbonade nu rusten voor 10 minuten.
  5. Strooi royaal peper en zout over je karbonade en EET SMAKELIJK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *