De traditionele boerenkarbonade, gesneden van de rib van het varken en met een extra randje vet. Dit randje vet geeft extra smaak en sappigheid aan het vlees tijdens het bereiden.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 dikke boeren karbonade van minimaal 2 cm dik met zwoerd
- Peper en zout
Benodigdheden: - Open vuurtje
Voorbereiding van de karbonade:
- Snijd het zwoerd op de karbonade in.
- Steek het vuurtje aan.
Bereiding van de karbonade:
- Leg de karbonade naast het vuur, zorg dat die niet in contact komt met de vlammen. Leg de zwoerdkant naar het vuur toe, zodat die lekker knapperig kan gaan worden.
- Laat de kerntemperatuur langzaam oplopen naar 60 graden
- Leg nu een rooster boven je vuur en rooster de karbonade langzaam 2-3 minuten per kant. Als de kerntemperatuur rond de 65 graden is mag hij van het vuur af.
- Laat de karbonade nu rusten voor 10 minuten.
- Strooi royaal peper en zout over je karbonade en EET SMAKELIJK