Adana kebab is een spies van pittig gegrild gehakt uit, zoals de naam al zegt, de stad Adana, de vijfde grote stad van Turkije. Het wordt doorgaans gemaakt van lamsgehakt en soms kalfsgehakt, maar je kunt ook gewoon rundergehakt gebruiken.
Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten:
1 witte ui
40 gram rucola
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper
1/2 rode paprika
500 gram rundergehakt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
Peper en zout
Voorbereiding van de Adana kebab:
Doe de ui, rucola, knoflook, rode peper en de paprika in een keukenmachine en meng dit fijn, maar niet te fijn.
Meng de puree met het gehakt in een kom. Voeg hieraan ook het komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe.
Meng alles goed door elkaar.
Deel het gehakt in 4en en maak er langwerpige platte staven van.
Leg de kebabs nu voor 30 minuten in de koelkast, zodat ze wat steviger worden.
Bereiding van de Adana kebab
Steek je BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.
Grill de kebabs nu op de BBQ. Zorg voor een kerntemperatuur van 70 graden.