Pulled pork van het spit

Voorbereiding: 4 uur
Bereiding: 5 – 12 uur

Ingrediënten:

  • 1 stuk procureur
  • fijne mosterd
  • BBQ rub, dit kan van alles zijn. Ik gebruikte een mix van No Rubbish, The Hulk en The incredible
  • BBQ Saus
    Benodigdheden
  • Spit voor je BBQ
  • Bindtouw
  • Rookhout

Voorbereiding van de pulled pork aan het spit:

  1. Trim het vlees bij, zorg dat er geen grote stukken vet meer aan je procureur zit.
  2. Bind de procureur stevig bij elkaar met het bindtouw
  3. Smeer de procureur in met mosterd
  4. Masseer de BBQ rub op het vlees, doe dit lekker stevig zodat de rub goed blijft plakken.
  5. Leg het vlees nu weg voor ongeveer 4 uurtjes zodat de rub lekker in het vlees kan trekken.

Bereiding van de pulled pork aan het spit:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 120 graden
  2. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
  3. Steek de procureur aan de spit en draai de klemmen stevig aan.
  4. Hang de procureur in de BBQ en leg een lekbak onder je vlees.
  5. Laat het vlees nu draaien tot een kerntemperatuur van 74 graden, ik heb hiervoor de meater gebruikt. Dan heb je ook geen probleem van het snoer dat om je spit heen draait.
  6. Als je procureur 74 graden is smeer je hem in met BBQ saus en laat je hem verder garen op 120 graden
  7. Bij een kern van 92 graden haal je de procureur van de BBQ en van het spit. Pak hem in met aluminiumfolie en laat hem minimaal een half uurtje rusten.
  8. Trek vervolgens de procureur met 2 vorken uit elkaar. Breng op smaak met BBQ saus en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *