Fajita’s met inside skirt en geroosterde paprika

Maak deze malse, sappige steak fajita's die nog lekkerder zijn dan in je favoriete Mexicaanse restaurant. Een snel en makkelijk recept, gemaakt met reepjes inside skirt, uien en paprika, en geserveerd met verse tortilla's en eventueel guacamole, zure room en een mooie salsa.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 inside Skirt
  • BBQ kruiden naar keuze. Ik gebruik voor steak vaak de rub van Duketownsmokers. Omdat hier ook gemalen koffie in zit.
  • 3 paprika’s. 1 rode, 1 groene en 1 gele
  • 1 grote ui
  • Bosje koriander
  • 12 tortilla’s
  • Peper en zout
    Benodigdheden:
  • BBQ met deksel
  • Gietijzeren pan
  • Gietijzeren rooster

Voorbereiding van de fajita’s met inside skirt:

  1. Haal de inside skirt uit de verpakking en verwijder de vliesjes en het overtollige vet.
  2. Smeer de inside skirt in met wat olijfolie en rub de BBQ kruiden over het vlees en masseer dit goed in. Leg het vlees weg totdat we hem gaan grillen.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.
  4. Snijd de ui in halve ringen

Bereiding van de fajita’s met inside skirt:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden.
  2. Laat je gietijzeren pan direct mee verwarmen.
  3. Als de BBQ op temperatuur is doe je wat olie in je pan en hieraan voeg je de paprika en ui toe. Sluit de deksel van de BBQ.
  4. Laat dit een aantal minuten bakken totdat de paprika en ui zacht zijn.
  5. Haal de pan van de BBQ en zit dit aan de kant met een velletje aluminiumfolie erover. Zodat de paprika’s en uien lekker warm blijven.
  6. Nu gaan we de inside skirt grillen. Dit doe je direct boven de kolen ongeveer 3 – 4 minuten per kant.
  7. Na 6 – 8 minuten haal je de inside skirt van je BBQ en meet je de kerntemperatuur. Als deze 52 graden is leg je hem aan de kant en dek je hem ook af met aluminiumfolie. Hij gaart nu nog iets door naar de 54 – 56 graden.
  8. Grill nu de tortillas heel kort om en om op het hete rooster.
  9. Pak een grote schaal en leg hierin de paprika’s, uien, de inside skirt en de torilla’s.
  10. Strooi hierover de fijn gehakte koriander en peper en zout.
  11. Serveer dit met partjes limoen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *