Deep pan pizza

Voorbereiding: 20 minuten + 6 uur wachttijd.
Bereiding: 15 – 20 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram bloem
  • 425 gram water
  • 12,5 gram zout
  • 1 zakje (7 gram) droge gist
  • 10 gram olijfolie
  • Tomatensaus voor pizza
  • Geraspte pizza kaas
  • Salami
  • mozzarella
  • Rode ui
  • Tomaat
  • Paprika
  • Oregano
    Benodigdheden:
  • Gietijzeren skillet van +/- 25 cm
  • Pizzasteen
  • BBQ met deksel

Voorbereiding van de deep pan pizza:

  1. Doe het bloem, water, zout, droge gist en de olijfolie in een grote kom en meng dit goed door elkaar tot dat er geen droge ingrediënten meer zijn. en vorm er een mooie stevige bal van.
  2. Leg een theedoek over de kom en laat het deeg nu 6 – 8 uur rijzen. Om het uur doe je eens stretch and fold. Zie dit filmpje.
  3. leg het deeg op een lekker warm plekje neer.
  4. Snij nu alle ingrediënten voor je pizza en leg ze vast klaar.
  5. Heeft je pizzadeeg 6 – 8 uur gerezen, dan is het tijd om je skillet in te vetten met een beetje olie.
  6. Leg het deeg nu in het midden van je pan en druk met je wijs en ringvinger het deeg naar de buitenkant. Zorg dat de buitenste rand iets hoger is.
  7. Bestrijk het deeg met wat olijfolie en dek de skillet af met een theedoek.
  8. Laat het deeg nu nog 1 uurtje rijzen.

Bereiding van de deep pan pizza:

  1. Steek je BBQ aan en maak hem klaar om een pizza te gaan bakken. Hiervoor gebruik je je Pizzasteen.
  2. Zorg dat je BBQ 300 – 350 graden is.
  3. Druk nu het deeg weer wat aan. en verdeel de tomatensaus over het deeg, zorg dat je een rand van 1,5 centimeter overhoud waar geen topping op komt.
  4. Verdeel de geraspte kaas, mozzarella, salami, rode ui, tomaat en de paprika over het deeg en strooi wat oregano over de pizza.
  5. Zet nu de skillet in de BBQ op de pizzasteen en bak hem voor 15 minuten. De deegrand moet mooi gekleurd, en knapperig zijn.
  6. Haal de skillet van je BBQ en schep de pizza uit je skillet. het deeg is gebakken en ligt los in je skillet.
  7. Snijd de pizza en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *