Pulled pork Sous Vide – BBQ

Het maken van pulled pork is iets waar je echt even de tijd voor mag nemen. Even snel is er bij dit gerecht niet bij. Wel kan je het jezelf makkelijk maken. Met een sous-vide stick kan je gewoon doen wat je wil doen en hoef je niet de hele dag bij je BBQ te gaan zitten. ideaal voor in de winter dus. Na de voorbereidingen kun je 24 uur iets anders gaan doen. Door de sous vide stick blijft je water perfect op temperatuur en zijn er dus geen controle momenten meer. Om het BBQ verhaal toch niet helemaal uit dit recept te halen roken we na 24 uur het vlees nog 1,5 tot 2 uur op de BBQ voor de heerlijke geur en smaak in het vlees.
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten + 26 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 1 grote Varkensnek van 1 kilo
  • 3 eetlepels fijne mosterd
  • BBQ rub. Pak je eigen mix die je lekker vindt
  • 50 milliliter BBQ saus
  • 25 milliliter honing
  • 25 milliliter appelazijn
    Benodigdheden:
  • 1 grote of 2 kleine vacuüm zakken of ziplock zakken
  • Sous vide stick
  • Grote bak met water
  • BBQ met deksel
  • Rookblokje

Voorbereiding van de Pulled Pork:

  1. Snij de varkensnek in plakken van 2 tot 5 centimeter, dit hoef je niet netjes te doen.
  2. Wrijf de stukken varkensnek in met de fijne mosterd.
  3. Bestrooi het vlees nu royaal met de BBQ rub en masseer dit goed in.
  4. Doe nu je vlees in de vacuüm zakken of de ziplock zak
  5. Als je vacuüm zakken gebruikt vacumeer het nu en seal ze dicht.

Bereiding van de Pullen Pork:

  1. Zorg dat je water 73 graden is. Dus stel je sous vide stick of bak in op 73 graden.
  2. Leg je zakken met vlees in het water en trek vershoudfolie over je bak heen zodat je geen water verliest. Als je een deksel hebt dan sluit je je bak met je deksel.
  3. Laat de nekken nu 18 – 24 uur in het water van 73 graden liggen.
  4. Haal na de 18 – 24 uur je zakken uit het water en haal het vlees voorzichtig uit de zak. Leg ze in de koelkast en laat ze afkoelen.
  5. Steek ondertussen je BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 120 graden.
  6. Maak de eindsaus, Meng de BBQ saus, honing en appelazijn in een pannetje en laat dit warm worden. Zodra het tegen het kookpunt aan zit haal je het pannetje van het vuur.
  7. Als je BBQ nu op temperatuur is leg je een rookblokje tussen je gloeiende kolen.
  8. Leg vervolgens de stukken varkens nek uit de koelkast op het rooster en smeer ze in met het mengsel van de BBQ saus, honing en appelazijn.
  9. Laat dit nu 1,5 – 2 uur roken op de BBQ
  10. Haal na 1,5 – 2 uur de pulled pork van je BBQ en trek het met 2 vorken uit elkaar. Maak als laatste stap de pulled pork af met wat BBQ saus.
  11. Heerlijk op een broodje met wat coleslaw. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *