Sous Vide Chuck

Voorbereiding: 30 minuten + 18 uur wachttijd
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo Chuck
  • 2 tenen knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • Bak boter
  • 1 blaadje laurier
  • 100 milliliter rode wijn
  • Peper en grof zeezout
  • 1 ei, alleen het eiwit
    Benodigdheden:
  • Een giet ijzeren pan
  • Rookblokje
  • Sous vide stick
  • BBQ met deksel

Voorbereiding van de Chuck:

  1. Stel je sousvide stick in op 56 graden.
  2. Verwijder ondertussen het vet van de chuck. Ook tussen het vlees zit redelijk wat vet. Snijd dit allemaal weg.
  3. Bind de chuck nu op zodat je een rollade krijgt.
  4. Smelt wat boter in je gietijzeren pan en voeg de tenen knoflook en 2 takjes rozemarijn eraan toe.
  5. Bak nu de rollade rondom aan in 5 minuten.
  6. haal de rollade uit de pan en doe hem in een vacuumzak samen met de knoflook en rozemarijn, voeg nog een blaadje laurier toe.
  7. Vacumeer de zak en leg deze in het hete water bad voor 18 uur op 56 graden.

Bereiding van de Chuck:

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 220 – 250 graden
  2. haal de chuck uit de vacuum en doe de sappen, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje in een gietijzeren pan en kook dit in. Als het is ingekookt voeg je de rode wijn eraan toe en laat je hem opnieuw voor de helft inkoken tot een dikke saus.
  3. Klop het eiwit stijf, snijdt 3 takjes rozemarijn fijn en mix dit met peper en zout voor een mooie rub.
  4. Leg de chuck in een braadslee en smeer de bovenkant in met het eiwit en strooi de rub van rozemarijn, peper en zout over de chuck.
  5. Zet de braadslee met het vlees voor 15 minuten in de BBQ en sluit de deksel.
  6. Snij de chuck in mooie stukken en serveer die met de saus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *