Daging Smoor van de BBQ

Daging smoor (semur daging) is een zoetig gesmoord rundvleesgerecht uit de Indische keuken dat met minimale ingrediënten – ketjap manis en wat verwarmende specerijen zoals kruitnagel, knoflook en galanga wortel – een maximale smaakbeleving weet te creëren.
Serveer daging smoor met witte rijst en een groentegerecht naar keuze. Of op traditionele wijze, met rijstnoedels. Gebakken uitjes erop en sambal erbij en je kunt toeslaan.
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 4,5 – 6 uur

Ingrediënten:

  • 1 kilo Sukade 
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepels sambal oelek
  • 2 centimeter galangawortel 
  • 100 milliliter ketjap manis
  • 25 milliliter hoisinsaus 
  • 3 sjalotten 
  • 400 milliliter water
  • 2 Limoenblaadjes
  • Olie
    Benodigdheden
  • Dutch oven, Ik gebruik graag deze: Klik hier
  • BBQ met deksel
  • Plate setter 

Voorbereiding van de Daging Smoor:

  1. Snijdt de sukade in blokjes van ongeveer 1 x 5 centimeter.
  2. Meng 25 milliliter ketjap manis met de hoisinsaus. Laat de sukade hier een uur in marineren.
  3. Maak ondertussen de boemboe met de keukenmachine of staafmixer. Pureer hiervoor de uien, knoflook, kruidnagel, sambal oelek en de galangawortel. Zorg voor een glad mengsel.

Bereiding van de Daging Smoor:

  1. Steek nu de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden. Hang je Dutch Oven in de BBQ en laat deze mee verwarmen.
  2. Snij de sjalotten in parten.
  3. Doe een royale scheut olie in je Dutch Oven en fruit hierin de uien, let op dit gaat snel.
  4. Voeg nu de boemboe toe en bak dit 2 minuten. Je ziet de bamboe op een gegeven moment verkleuren. Hij mag een beetje bruin worden
  5. Haal nu de boemboe en de ui uit je Dutch Oven en zet dit aan de kant.
  6. Die nu weer een nieuwe scheut olie in je Dutch Oven en bak hierin het vlees. Laat dit 5 minuten bakken.
  7. Als het vlees mooi bruin is geworden voeg je hieraan de uien en boemboe toe.
  8. Schenk nu de rest van de ketjap manis (75 milliliter) en 400 milliliter water bij het vlees en voeg de limoenblaadjes toe.
  9. Leg nu de plate setter in je BBQ en laat je temperatuur zakken tot 110 – 120 graden.
  10. Laat dit nu 4 uur sudderen.
  11. Controleer het vlees na 4 uur, als het nog niet zacht is laat je het staan tot het zacht is.
  12. Haal nu de deksel van de pan en laat de temperatuur stijgen naar 150 graden. Het vocht kookt nu in. Laat dit nog voor 30 – 45 minuten staan.
  13. Haal de Dutch Oven van de BBQ en serveer de Daging smoor met rijst. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *