Stoofpeertjes van de BBQ

STOOFPEREN is zo'n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat zolang favoriet is onder kinderen en volwassenen MOET toch gewoon ook eens op de BBQ klaar gemaakt worden?
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 2,5 uur

Ingrediënten:

  • 2 kilo kleine stoofpeertjes (Gieser Wilderman)
  • 1 fles rode wijn
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 5 pimentkorrels
  • 2 steranijs
    Benodigdheden:
  • Dutch Oven, Ik gebruik de 6.1 liter van Valhaloutdoor. Zie link hier

Voorbereiding van de Stoofpeertjes:

  1. Schil de peertjes van boven tot onder met een dunschiller. Laat het klokhuisje en het takje gewoon aan het peertje zitten.
  2. Zet de peertjes rechtop in je Dutch Oven
  3. Giet in de Dutch Oven de rode wijn en voeg de suiker, het kaneel stokje, de pimentkorrels en de steranijs toe.
  4. Steek nu de BBQ aan en zorg voor een direct hitte van 120 – 150 graden.

Bereiding van de stoofpeertjes:

  1. Zet de Dutch Oven met de deksel erop op het rooster en wacht tot het kookt.
  2. Laat dit nu voor ongeveer 2 tot 2,5 uur staan. Draai de peertjes op de helft nog wel een keertje om.
  3. Haal na 2 tot 2,- uur de peertjes van de BBQ en laat ze buiten afkoelen en zet ze daarna in de koelkast tot je ze wil gaan eten.
  4. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *