Mexicano van de BBQ

De Mexicano is één van de populairste frituursnacks. Benieuwd hoe je hem simpel kan maken op de BBQ van alleen gehakt? Lees dan snel verder. Ze zijn natuurlijk heerlijk bij de snackbar waar ze ook wel carrero genoemd worden. Maar zelf maken is veel leuker en lekkerder.
Voorbereiding: 15 minuten + wachttijd
Bereiding: 30 – 45 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram (Waterbuffel) gehakt
  • Een halve ui gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Een halve theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel van jou favoriete BBQ rub
    Benodigdheden
  • Rookplankje

Voorbereiding van de Mexicano van de BBQ

  1. Leg het rookplankje 2 uur van te voren in een bak met water.
  2. Meng het gehakt met de ui, knoflook, panneermeel, sambal oelek, ketjap manis en de BBQ rub.
  3. Vorm 4 bolletjes van 125 gram.
  4. Bekleed een snijplank met vershoudfolie en leg hierop een bolletje gehakt, vorm met je handen een rechthoek en druk hem plat.
  5. Vorm nu met een breed mesje de strepen in het gehakt zodat je de mexicano vorm krijgt.

Bereiding van de Mexicano van de BBQ

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van je kolen. De BBQ mag naar 180 graden.
  2. Leg de rookplank met de kant waarop je het vlees gaat bereiden naar het vuur toe en haal het plankje net voordat hij vlam vat eraf en draai hem om.
  3. Leg hierop nu de mexicano’s en sluit de deksel.
  4. Laat de mexicano’s liggen tot een kerntemperatuur van 68 graden.
  5. Serveer de mexicano met vers gebakken friet. Eet smakelijk!

2 comments on “Mexicano van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *