Voorbereiding: 15 minuten + wachttijd
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 kilo entrecote
- 1 ui, gepeld en fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- 5 eetlepels olie
- 5 eetlepels (platte) peterselie
- 6 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- Peper en zeezout
Benodigdheden - gietijzeren rooster
Voorbereiding van de groene entrecote:
- Doe de ui, knoflook, olie, peterselie, tijm, rozemarijn en de peper en zout in een keukenmachine en maal het fijn.
- Snij de entrecote in 4 plakken van elk 250 gram.
- Marineer de entrecote in de olie van de groene kruiden voor ongeveer 2 – 4 uur.

Bereiding van de groene entrecote:
- Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. We grillen de entrecote direct boven de kolen op het gietijzer.
- Wanneer de BBQ op temperatuur is grill je de entrecote 2x twee minuten per kant. Probeer een ruitvorm van het rooster in je entrecote te krijgen.
- Als de kerntemperatuur 52 – 54 graden is haal je de entrecote van de BBQ en laat je hem rusten voor 2 minuten onder een vel aluminiumfolie.
- Geniet van je steak!
Nu online: de webshop. Gratis verzending vanaf € 100,- Sluiten