Stoofvlees Sous vide

Sukadelappen zijn ook zeer geschikt om sous vide als stoofvlees/draadjesvlees te bereiden, door ze 12 uur op 85 graden te garen.
Voorbereiding: 10 minuten + 12 uur wachttijd
Bereiding: 20 minuten

Ingrediƫnten:

  • 1 kilo sukade, in dikke plakken gesneden
  • 300 milliliter bouillon
  • 200 milliliter volle rode wijn
  • 150 milliliter sojasaus
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 steranijs
  • Een flink stuk gember
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 centimeter verse gember
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetlepel ‘the frozen joy‘ van No Rubbish

Voorbereiding van het sous vide stoofvlees:

  1. Snijd de sukade in dikke plakken en snij ze nog eens door de helft.
  2. Plet de knoflook en en snij de gember in stukken.
  3. Doe alles in een vacuĆ¼m zak en seal de zak dicht. Zorg dat het lucht eruit is.

Bereiding van het sous vide stoofvlees:

  1. Vul een grote bak met water en steek je sous vide stick erin. Zet de temperatuur op 85 graden.
  2. Als het water 85 graden is leg je de zak met het vlees, bouillon en kruiden in het water en laat je dit 12 – 15 uur liggen.
  3. Na 12 – 15 uur haal je de zak uit het water.
  4. Zet je BBQ aan, indirect op 150 graden.
  5. Haal het vlees uit de zak en zeef de sappen boven een pan.
  6. Leg de stukken sukade in een braadslee en zet deze op de BBQ of in de oven (180 graden) voor 10 – 15 minuten.
  7. Kook ondertussen het vocht voor de helft in.
  8. Meng het vocht met het vlees en serveer het met rijst of aardappelen en bijvoorbeeld rode kool.
  9. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *