Sukadelappen zijn ook zeer geschikt om sous vide als stoofvlees/draadjesvlees te bereiden, door ze 12 uur op 85 graden te garen.
Voorbereiding: 10 minuten + 12 uur wachttijd
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 kilo sukade, in dikke plakken gesneden
- 300 milliliter bouillon
- 200 milliliter volle rode wijn
- 150 milliliter sojasaus
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 4 steranijs
- Een flink stuk gember
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 kaneelstokjes
- 8 centimeter verse gember
- 4 kruidnagels
- 1 eetlepel ‘the frozen joy‘ van No Rubbish
Voorbereiding van het sous vide stoofvlees:
- Snijd de sukade in dikke plakken en snij ze nog eens door de helft.
- Plet de knoflook en en snij de gember in stukken.
- Doe alles in een vacuüm zak en seal de zak dicht. Zorg dat het lucht eruit is.
Bereiding van het sous vide stoofvlees:
- Vul een grote bak met water en steek je sous vide stick erin. Zet de temperatuur op 85 graden.
- Als het water 85 graden is leg je de zak met het vlees, bouillon en kruiden in het water en laat je dit 12 – 15 uur liggen.
- Na 12 – 15 uur haal je de zak uit het water.
- Zet je BBQ aan, indirect op 150 graden.
- Haal het vlees uit de zak en zeef de sappen boven een pan.
- Leg de stukken sukade in een braadslee en zet deze op de BBQ of in de oven (180 graden) voor 10 – 15 minuten.
- Kook ondertussen het vocht voor de helft in.
- Meng het vocht met het vlees en serveer het met rijst of aardappelen en bijvoorbeeld rode kool.
- Eet smakelijk.