Prime rib

Voorbereiding: 15 minuten + 1 uur wachttijd
Bereiding: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten voor de prime rib:

  • 2 kilo prime rib
  • Zeezout
  • 2 theelepels zwarte peper, gevijzeld
  • 2 theelepels verse rozemarijn, fijn gesneden
  • 1 theelepel verse tijm
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
    Benodigdheden:
  • BBQ met deksel
  • Skillet

Voorbereiding van de prime rib:

  1. Haal de prime rib een uur voor de bereiding uit de koelkast. Strooi op beide kanten zeezout en bedek het losjes met folie totdat hij op kamertemperatuur is. De primerib zal beter garen als hij op kamertemperatuur is.
  2. Wanneer de prime rib op kamertemperatuur is steek je de BBQ aan, zorg voor een directe hitte van 230 graden.
  3. Verwarm direct een grote skillet mee op de BBQ
  4. Meng ondertussen 1 theelepel zeezout, de peper, rozemarijn, tijm, knoflook en olijfolie tot een mooie marinade.

Bereiding van de prime rib:

  1. Dep nu je primerib droog met keukenpapier en schep de kruiden aan alle kanten over je prime rib.
  2. Bak nu voor 5 – 10 minuten je primerib in de skillet aan alle kanten mooi bruin.
  3. Bouw nu je BBQ om voor indirecte hitte en zorg voor een temperatuur van 130 – 150 graden en leg je prime rib terug op het rooster.
  4. Steek nu een kerntemperatuurmeter in de prime rib en sluit de deksel van je BBQ
  5. Gaar het vlees nu rustig naar een kern van 50 graden.
  6. Nu mag de prime rib van de BBQ af en leg een vel aluminiumfolie losjes op het vlees. Laat hem rusten voor 15 minuten.
  7. Het vlees zal nog zo’n 3 – 5 graden doorgaren in de rust periode.
  8. Snij het vlees aan en serveer dit met een lekker chimichurri. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *