Sukade steaks van de BBQ

Wist je waar de Flat Iron Steak vandaan komt? ⁠
Heel simpel: ⁠ Als je de zeen van de sukade verwijdert, dan houd je twee malse, smakelijke en goed gemarmerde steaks over en dat is waar de Flat iron steak van wordt gemaakt.
⁠
Ik heb het 1 uur gemarineerd in de sojasaus en cola en daarna gegrild op een zeer hete Trunqy van Artola. Een beetje zout en peper en je hebt een heerlijke steak! ⁠
Voorbereiding: 10 minuten + 2 uur wachttijd
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten:

  • Sukade van 1 kilo 
  • 1 blikje cola
  • 100 milliliter ketjap
  • BBQ rub
    Benodigdheden
  • Een scherp mes

Voorbereiding van de sukade steak van de BBQ:

  1. Tussen de sukade zit een zeen, die moet eruit. Snij hem er voorzichtig uit. Dan heb je 2 stukken over, de boven en de onderkant van de sukade. Nu noem je ze de flat iron steak, als je dit zou kopen bij de slager betaal je 2x de prijs als voor sukade.
  2. Doe de cola en ketjap in een grote schaal en leg je steaks erbij.
  3. Laat dit nu voor een uurtje of 2 marineren.

Bereiding van de sukade steak van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, gebruik deze dan.
  2. Heel simpel, gril de sukade steak nu op het rooster voor 4 minuten per kant. Als de kern 54 graden is mag hij van de grill en leg je ze weg onder aluminiumfolie.
  3. Snij nu de sukade in dunne plakken en geniet van deze super lekkere steak!
Andere bereidingen met sukade:
Daging smoor
Sous vide stoofvlees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *