Halloumi burger met avocado salsa en bacon

Halloumi is een traditionele, ongerijpte koe-, schapen- en geitenkaas. 

Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. 

Laat het plakje ontbijtspek wel en je hebt een heerlijke vegetarische burger!
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 2 halloumi van 225 gram
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 4 hamburger broodjes
  • 3 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 avocado’s
  • verse munt
  • 1 limoen
  • 100 gram mango blokjes
  • 1/2 rode ui
  • Rucola sla

Voorbereiding van de Halloumi burger:

  1. We beginnen met het maken van de avocado salsa, hiervoor schil je de avocado en verwijder je de pit. Snijd hem in kleine blokjes.
  2. Hak de munt, gebruik hoeveel jij lekker vindt. rasp de limoen en snijd de mango en de ui fijn.
  3. Meng de avocado, munt rasp van de limoen, de mango en het ui met elkaar en breng op smaak met het sap van de limoen, peper en zout.
  4. Snijdt de halloumi voorzichtig door het midden en zorg dat je 4 plakken per halloumi krijgt.

Bereiding van de Halloumi burger:

  1. Steek je BBQ aan en verwarm een gietijzeren rooster mee. De BBQ mag flink heet worden. Dus direct rond een graad of 250.
  2. Als de BBQ heet is, bak je de ontbijtspek knapperig.
  3. Meng het kerriepoeder met de olijfolie en smeer hiermee je halloumi in.
  4. Grill nu de halloumi snel boven je hete kolen. Doe dit 1,5 per kant ongeveer. Langer zeker niet, want dan wordt de halloumi taai!
  5. Snij het broodje open en grill de broodzijde kort op het rooster
  6. Nu gaan we beginnen met opbouwen:
  7. 1. Verdeel de salsa op de bodem
    2. Leg hierop de halloumi
    3. Nu de plakken ontbijtspek
    4. Beetje rucola
    5. Top af met een flinke klodder mayonaise
    6. Leg nu de bovenkant van het broodje erop
  8. Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *