Knoflook rosbief van de BBQ

Rosbief komt van het Engelse ‘roast beef’ en dat is het ook letterlijk: gebraden rundvlees. Er wordt een groot, mager stuk vlees voor gebruikt. De mooiste rosbief komt van de dunne lende, de rug van de koe. Maar ook van delen van de bil komen mooie magere stukken vlees die erg geschikt zijn voor rosbief. Rosbief is heerlijk als een braadstuk op tafel, maar ook als dun gesneden vleeswaar op een broodje.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1,5 uur

Ingrediënten:

  • 1 kilo bottom round roast
  • 4 eetlepels Naked gun powder van No Rubbish
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 tenen knoflook, in 2en gesneden
    Benodigdheden:
  • Slagers bindtouw
  • Blokje rookhout

Voorbereiding voor de knoflook rosbief:

  1. Ik gebruik een bottom round roast, hier zit een dikke zeen op. Deze mag je verwijderen. Wanner je een achtermuis gebruikt, dan zit die er niet op.
  2. Smeer het vlees in met de naked gun powder.
  3. leg de laurierblaadjes op het vlees samen met de de knoflook.
  4. Gebruik slagers bindtouw om de blaadjes laurier en knoflook vast te zetten. Door het touw krijg je ook een mooie ronde vorm.

Bereiding van de knoflook rosbief:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte tussen de 110 en 120 graden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen.
  3. Als het rookhout begint te roken leg je het vlees op het rooster en steek je een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het vlees.
  4. Wanneer de kern van je rosbief 42 – 44 graden is haal je hem van de BBQ. Dit duurt ongeveer 1 uur.
  5. Leg nu de rosbief onder aluminiumfolie. Pak hem niet helemaal in want dan gaart die te ver door.
  6. Na 10 tot 20 minuten snij je de rosbief aan, snij het vlees vooral in lekkere dunne plakken.
  7. Heerlijk op een broodje met truffelmayonaise en rucola.
  8. Eet smakelijk!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *