Char Siu van varkenshaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten:

  • Varkenshaas
  • 2,5 eetlepel honing
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • 2 eetlepel hoisinsaus
  • 1,5 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel 5 kruidenpoeder
  • een paar druppels rode kleurstof, maar dit is een optie!
  • peper en zout
    Benodigdheden:
  • Kerntemperatuurmeter
  • Rook blokje

Voorbereiding voor de Char Siu:

  1. We beginnen met de marinade en direct ook het moeilijkste, meng alle ingrediënten behalve de varkenshaas door elkaar.
  2. Verwijder de vliezen van je varkenshaas en leg de varkenshaas in de marinade.
  3. Zet dit weg voor minimaal 2 uur. Een nacht in de koelkast is het beste.

Bereiding van de Char Siu:

  1. Als de varkenshaas in de koelkast ligt, haal hem eruit en laat hem op kamertemperatuur komen.
  2. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 graden.
  3. Als de kolen rood gloeiend zijn leg je een klein rookblokje tussen de kolen.
  4. Als de BBQ op temperatuur is leg je de varkenshaas op het rooster en steek je de kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het vlees en sluit de deksel van je BBQ
  5. Als de kerntemperatuur van het vlees 60 – 65 graden is haal je de varkenshaas van de BBQ.
  6. Laat je BBQ nu goed heet worden en gril de varkenshaas nog even kort om en om.
  7. Laat het vlees nu rusten onder een stukje aluminiumfolie voor ongeveer 5 – 10 minuten.
  8. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *