Kippendijen spies van de BBQ

Voorbereiding: 10 minuten + 2 uur wachttijd
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kilo Kippendijen
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • citroensap
  • 75 milliliter olijfolie
  • Zout en Peper
    Benodigdheden
  • Spiezen

Voorbereiding van de kippendijen spies:

  1. We beginnen met de marinade. Pers de knoflook en meng dit met de kurkuma, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
  2. Maak de kippendijen schoon, haal eventueel het bot eruit en verwijder de vliesjes.
  3. Voeg de kippendijen bij de marinade en leg dit weg voor minimaal 2 uur.

Bereiding van de kippendijen spies:

  1. Steek ondertussen de BBQ aan en laat deze goed heet worden. We gaan grillen op 200 graden
  2. Rijg de kippendijen aan een spies.
  3. Grill de spiezen nu op de BBQ en grill ze gaar tot een kerntemperatuur van 74 graden. Draai ondertussen natuurlijk de kippendijen regelmatig.
  4. Haal de kippendijen spiezen nu van de BBQ en laat ze ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  5. Heerlijk met rijst en gegrilde groenten.
  6. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *