Voorbereiding: 10 minuten + 2 uur wachttijd
Bereiding: 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 kilo Kippendijen
- 2 grote tenen knoflook
- 1 theelepel kurkuma
- citroensap
- 75 milliliter olijfolie
- Zout en Peper
Benodigdheden - Spiezen
Voorbereiding van de kippendijen spies:
- We beginnen met de marinade. Pers de knoflook en meng dit met de kurkuma, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
- Maak de kippendijen schoon, haal eventueel het bot eruit en verwijder de vliesjes.
- Voeg de kippendijen bij de marinade en leg dit weg voor minimaal 2 uur.
Bereiding van de kippendijen spies:
- Steek ondertussen de BBQ aan en laat deze goed heet worden. We gaan grillen op 200 graden
- Rijg de kippendijen aan een spies.
- Grill de spiezen nu op de BBQ en grill ze gaar tot een kerntemperatuur van 74 graden. Draai ondertussen natuurlijk de kippendijen regelmatig.
- Haal de kippendijen spiezen nu van de BBQ en laat ze ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Heerlijk met rijst en gegrilde groenten.
- Eet smakelijk!
Nu online: de webshop. Gratis verzending vanaf € 100,- Sluiten