Butter Aged Ribeye

Dry aging is een heerlijke manier om je vlees malser en smaakvoller te krijgen, maar hoe zit het met butter dry aging?! Ik had er al veel over gelezen en wilde dit graag eens testen. Maar jeetje, wat moet je lang wachten. Maar het resultaat? Die is geniaal! Echt zo de moeite waard, dus koop een mooi groot stuk ribeye en probeer het eens.
Voorbereiding: 30 minuten + 60 dagen wachttijd
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 2,5 kilo ribeye aan 1 stuk
  • 3 kilo roomboter
  • 10 takjes Rozemarijn
  • Peper en zeezout

Benodigdheden:

Voorbereiding van de butter aged ribeye:

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de roomboter in een grote schaal en en ris hierboven de blaadjes van de rozemarijn tak.
  3. Mix met de handmixer de roomboter zacht zorg dat alle rozemarijn verdeel is door de boter.
  4. Nu komt het smerige werkje. Pak de ribeye en laat die in het boterbad zakken. Leg hem nu voor 1 uur in de koelkast.
  5. Smeer nu de 2e en de dikste laat boter over het vlees en zorg dat het vlees geheel afgesloten is door de boter. Er mogen echt geen gaten meer inzitten.
  6. Leg nu de ribeye in de koelkast en vergeet hem voor maar liefst 2 maanden!

Bereiding van de butter aged ribeye:

  1. Eindelijk! Na 2 maanden mag je de butter aged ribey uit de koelkast halen.
  2. Snij de ribeye in steaks van ongeveer 2 centimeter dikte. en haal het boter van het vlees.
  3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en steek ondertussen de BBQ aan op directe hitte van ongeveer 250 graden. Laat een skillet mee verwarmen.
  4. Als de BBQ op temperatuur is laat je een klein klontje verse boter smelten in je skillet.
  5. Bak de ribeye medium in je skillet voor 5 – 6 minuten. Zorg voor een kerntempartuur van 52-54 graden.
  6. Haal de ribeye van de BBQ en laat rusten voor 5 minuten onder aluminiumfolie.
  7. Snij de ribeye en bestrooi hem met peper en grof zeezout.
  8. Serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappelen.
  9. Eet smakelijk!

Check eens mijn nieuwe webshop.

2 comments on “Butter Aged Ribeye

  1. Ik zie op de foto gesmolten boter (toch?) en je hebt het over een boterbad waar de ribeye in moet. Hoeveel van de boter gebruik je daarvoor?
    Ik ga namelijk bestellen bij de slager. Dank voor het delen 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *