Sloppy Joe ovenschotel

Dit is een heerlijke ovenschotel variant van Sloppy Joe, wat je kent als dat waanzinnige broodje uit Amerika. Die je ook echt eens moet hebben geproefd.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 1 uur

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels BBQ Kruiden
  • Zonnebloemolie
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 fles tomaten passata, 600 gram
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 50 gram basterdsuiker
  • 250 gram cherry tomaatjes 
  • 1 bos peterselie
  • 1 bol mozzarella

Benodigdheden:

  • Dutchoven 
  • Gietijzeren pan

Voorbereiding van de Sloppy joe ovenschotel:

  1. Meng het gehakt met paneermeel en de BBQ kruiden. Maak hiervan kleine gehaktballetjes van 2 – 3 centimeter.

Bereiding van de Sloppy joe ovenschotel:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van 180 graden. Laat je Dutch Oven mee verwarmen.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in je dutch oven en bak de gehaktballen hierin goudbruin. Als ze goed zijn gebakken haal je ze eruit en leg je ze op een bord aan de kant.
  3. Fruit nu de ui, wortelen en de knoflook in de pan voor ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de passata, worcestersaus, rode wijnazijn, tomatenketchup, basterdsuiker en de tomaatjes toe. en meng dit goed door elkaar.
  5. Voeg nu nog 200 milliliter water toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Breng het langzaam aan de kook en laat dit pruttelen voor +/- 20 minuten.
  7. Leg ondertussen de gehakballetjes in een gietijzeren pan en hak de peterselie fijn. Strooi de helft van de peterselie over de gehaktballen. Bewaar de andere helft.
  8. Schenk de ingedikte saus nu over de gehaktballen en meng dit goed samen met de peterselie.
  9. Scheur de bol mozzarella over de ovenschotel en bak dit nogmaals voor 20 minuten in de BBQ.
  10. Strooi de rest van de peterselie over de ovenschotel.
  11. Serveer met desembrood. Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *