Sate Lemak is gemaakt van buikspek. Je kan spek ook vervangen door schouderkarbonade of varkenshaas voor saté babi of door kippendij voor saté ayam, maar let dan wel wat beter op de bereidingstijd om uitdroging te voorkomen. Verder wordt het resultaat het beste wanneer je de saté grilt op de BBQ
Vries het stuk vlees even aan voor 1,5 uur in de vriezer. Deze stap kan je overslaan, maar als het buikspek wat afgevroren is dan kan je mooie stukken ervan snijden.
Meng ondertussen de sojasaus, palmsuiker, olijfolie, 5 kruidenpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, korianderzaad, gember, chilipoeder en het zout met elkaar in een steelpannetje.
Zet dit op het vuur en laat de suiker langzaam oplossen en vervolgens laat je dit afkoelen
Snij de buikspek in stukken van ongeveer 2 x 2 centimeter.
Nu meng je het buikspek met de marinade en laat je dit een nacht in de koelkast staan.