Ribeye met groene kruiden van de grillplaat

Ribeye is misschien wel één van de beste steaks om op de barbecue te gooien. met groene kruiden en olijfolie is het helemaal geweldig.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor de Ribeye met groene kruiden:

  • Mooi stuk ribeye in steaks, die koop je hier.
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel bieslook
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel munt
  • Fleur de Sel zeezout 
  • Peper

Benodigdheden voor de Ribeye met groene kruiden:

Nieuw: De webshop! Koop hier Marco BBQ zijn favoriete houtskool!!

Voorbereiding voor de Ribeye met groene kruiden:

  1. Meng de olie, bieslook, oregano, rozemarijn, munt en wat grof zeezout met elkaar.
  2. Haal de ribeye uit de koelkast en smeer hem in met het kruidenmengsel.
  3. Laat de ribeye nu 1 uur op kamertemperatuur komen, deze tijd gebruik je direct voor je groene olie marinade.

Bereiding voor de Ribeye met groene kruiden:

  1. Steek de BBQ aan, we gaan direct grillen dus zorg voor een directe hitte van 230 graden.
  2. Laat direct de gietijzeren plaat of pan of de speksteen mee verwarmen.
  3. Als de BBQ op temperatuur is en het gietijzer/speksteen gloeiend heet is giet je er een beetje olie op en vervolgens leg je de steak erop.
  4. Na 2 minuten draai je de ribeye om en grill je hem nog voor 2 minuten.
  5. Als de kern 52 graden is mag hij ervan af en leg je hem voor een aantal minuten weg onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de ribeye met vers gemalen peper en fleur de Sel
  7. Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *