Ribeye is misschien wel één van de beste steaks om op de barbecue te gooien. met groene kruiden en olijfolie is het helemaal geweldig.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Ingrediënten voor de Ribeye met groene kruiden:
- Mooi stuk ribeye in steaks, die koop je hier.
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel bieslook
- 2 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 1/2 theelepel munt
- Fleur de Sel zeezout
- Peper
Benodigdheden voor de Ribeye met groene kruiden:
Voorbereiding voor de Ribeye met groene kruiden:
- Meng de olie, bieslook, oregano, rozemarijn, munt en wat grof zeezout met elkaar.
- Haal de ribeye uit de koelkast en smeer hem in met het kruidenmengsel.
- Laat de ribeye nu 1 uur op kamertemperatuur komen, deze tijd gebruik je direct voor je groene olie marinade.
Bereiding voor de Ribeye met groene kruiden:
- Steek de BBQ aan, we gaan direct grillen dus zorg voor een directe hitte van 230 graden.
- Laat direct de gietijzeren plaat of pan of de speksteen mee verwarmen.
- Als de BBQ op temperatuur is en het gietijzer/speksteen gloeiend heet is giet je er een beetje olie op en vervolgens leg je de steak erop.
- Na 2 minuten draai je de ribeye om en grill je hem nog voor 2 minuten.
- Als de kern 52 graden is mag hij ervan af en leg je hem voor een aantal minuten weg onder aluminiumfolie.
- Serveer de ribeye met vers gemalen peper en fleur de Sel
- Eet smakelijk