Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork kan gemakkelijk in 4 uurtjes gemaakt worden zonder dat de smaak er minder op is. Ik zie je denken, hoe dan? Nou met behulp van een Dutch Oven dus. Pulled Pork kan prima in een Dutch Oven gemaakt worden. het vlees blijft heerlijk mals en sappig. En! Het is super simpel. Probeer het maar eens.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 4 uur

Ingrediënten voor de Pulled Pork uit de Dutch Oven:

Benodigdheden:

  • Dutch Oven
  • Blokje rookhout

Voorbereiding voor de pulled pork uit de Dutch Oven:

  1. Smeer de procureur in met mosterd.
  2. Strooi nu de BBQ rub royaal over de procureur en laat dit in het vlees trekken voor ongeveer 1 uur.

Bereiding voor de pulled pork uit de Dutch Oven:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de kolen.
  3. Let nu het vlees op de BBQ en rook het vlees nu voor 2 uurtjes
  4. Ondertussen maak je de saus door de appelazijn, groente bouillon, BBQ saus, uien en de knoflook met elkaar te mengen in de Dutch Oven.
  5. Haal het vlees na 2 uur van de BBQ af en leg deze in de saus in de Dutch Oven en sluit de deksel weer.
  6. Zet de Dutch Oven terug op de BBQ. Check het vlees na 2 uur weer opnieuw. Als hij zacht genoeg is mag het vlees van de BBQ af en anders check je hem nog een keer elke 15 minuten.
  7. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en breng nogmaals op smaak met een beetje BBQ saus.
  8. Serveer de Pulled pork eens met tortilla’s en coleslaw! Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *