Oh, oh, oh, dit is misschien wel de lekkerste entrecote die ik ooit heb gemaakt. Zo mals omdat de entrecote aan 1 stuk is gegaard.
De combinatie van boter, kaas, peper en vlees is wel echt de allerbeste!
Voorbereiding:20 minuten Bereiding: 30 minuten
Ingrediënten voor de entrecote:
500 – 1.000 gram entrecote aan 1 stuk
1 jalapeno peper
100 gram gorgonzola
100 gram ongezouten roomboter
2 theelepels oregano
Grof zeezout
Benodigdheden:
Gietijzeren grillpan
Voorbereiding van de entrecote:
Laat de roomboter en de entrecote op kamertemperatuur komen.
Meng de roomboter met de fijngesneden jalapeno peper, gorgonzola, oregano en het 1 theelepel zeezout.
Kneed er een worst van en pak dit in met vershoudfolie of aluminiumfolie. Leg dit voor minimaal een uur in de koelkast.
Zout ondertussen het vlees lichtjes met het zeezout.
Steek nu de BBQ aan en zorg voor een indirecte hitte van 150 graden.
Bereiding van de entrecote:
Als de BBQ op temperatuur is leg je de Entrecote op de BBQ en laat je deze langzaam garen tot een kerntemperatuur van 48graden.
Haal de entrecote van de grill en bouw nu je BBQ om voor een directe zone. En zet je gietijzeren grillpan in de BBQ. Zorg nu voor een temperatuur van 250+ graden, je grillpan moet gloeiend heet zijn.
Grill de entrecote nu voor 1,5 per kant en zorg voor mooie grill marks.
Haal de entrecote van de BBQ als de kerntemperatuur 50 graden is.
Leg de entrecote op een stuk aluminiumfolie en snij de boter in dikke plakken en leg de plakken op de entrecote. Vouw het folie dicht, maar sluit hem niet af!
Na 5 – 10 minuten snij je de entrecote in dunne plakken en serveer je dit met vers gemalen zwarte peper en grof zeezout.