Poulet À la Moutarde (kip in gekarameliseerde mosterd)

In je mond smeltende kip gestoofd in gekarameliseerde dijonmosterd en witte wijn. Poulet à la Moutarde is een rustiek Frans stoofgerecht die in ongeveer een uur klaar is.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1 uur

Ingrediënten:

  • 700 gram kippendijen en/of kippenboutjes
  • 150 gram dijon mosterd
  • 5 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1,5 sjarlotje, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 300 gram creme fraiche
  • Platte peterselie

Benodigdheden:

Voorbereiding:

  1. Bind het laurierblad met de tijm samen met het bindtouw tot een bouqeut garni.
  2. Zout en peper de kip aan alle kanten en bedek de kip met de mosterd. Gebruik lekker royaal mosterd. Teveel is niet erg, te weinig wel!
  3. Laat de mosterd even intrekken.

Bereiding van de Poulet À la Moutarde:

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
  2. Smelt de boter in Dutch Oven en bak de kip aan beide kanten bruin. De mosterd moet bijna verbranden. Het is niet erg als de mosterd aan de onderkant van de pan blijft kleven, want later schrapen we dat los.
  3. Als de kip lekker bruin is en de mosterd gekarameliseerd is mag de kip uit de Dutch Oven en leg hem aan de kant op een bord.
  4. Bak nu de sjalotten en uiten tot ze zacht en bruin zijn.
  5. Voeg de witte wijn, kippenbouillon en het bouquet garni toe en breng het mengsel langzaam aan de kook.
  6. Gebruik nu een spatel om de mosterd van de bodem van de pan te schrapen.
  7. Blijf het mengsel nu koken totdat je geen alcohol meer ruikt.
  8. Haal de Dutch oven van de BBQ en doe de kip terug in de pan, samen met de sappen die zijn vrijgekomen op het bord.
  9. Voeg de creme fraiche toe en roer dit er goed door heen.
  10.  Bouw je BBQ om tot indirect +/- 180 graden. Zodra die op temperatuur is zet je de Dutch Oven terug op de BBQ voor 40 – 50 minuten.
  11. Serveer nu de Poulet À la Moutarde met de peterselie en wat stokbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *