Aziatische sukade steaks

Voorbereiding: 10 minuten + nacht wachttijd
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten voor de Aziatische sukade steaks

  • Sukade in steaks of aan 1 stuk. Zonder zeen
  • 70 milliliter sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 70 milliliter witte wijn
  • 2 centimeter gember

Benodigdheden:

  • Gietijzeren rooster

Voorbereiding voor de Aziatische sukade steaks:

  1. Als je een stuk sukade hebt zit hier een zeen in, die moet je verwijderen. Snij van het stuk mooie steaks van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Meng de sojasaus, honing, witte wijn en de gember fijngesneden door elkaar heen.
  3. Laat de sukade in de marinade marineren voor een nacht.

Bereiding van de Aziatische sukade steaks

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 200 – 300 graden.
  2. Grill de sukade op een gietijzeren rooster voor 2-3 minuten per kant.
  3. Haal de sukade van de BBQ en meet de kern, als deze 52 graden is mag hij ervan af en anders grill je hem nog even boven de hete kolen.
  4. Laat de sukade nu rusten onder een vel aluminiumfolie.
  5. Snij nu de sukade in dunne plakken, zorg er wel voor dat je tegen de draad in snijdt. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *