Gehaktballetjes in ketjapsaus van de BBQ

 

INGREDIËNTEN

  • 300 gram gehakt
  • 4 kleine sjalotten, fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 ei
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 5 el ketjap manis
  • 4 el paneermeel
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el maizena
  • 1 el gula djawa (of bruine suiker)
  • 1 tl sambal oelek
  • Snuf nootmuskaat

Benodigdheden

  • Skillet

Voorbereiding van de gehaktballetjes in ketjapsaus:

  1. Kneed in een kom het gehakt met de ketjap, ei, nootmuskaat, sambal oelek, paneermeel, 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en een suf zout en peper tot een stevig gehakt.
  2. Maak hier vervolgens balletjes, ongeveer een diameter van 3 – 4 centimeter.

Bereiding van de gehaktballetjes in ketjapsaus:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 180 – 200 graden en verwarm je skillet direct mee.
  2. Bak de balletjes rondom gaar en bruin op matig vuur in een beetje olie.
  3. Maak ondertussen de saus door 2 kleine sjalotten, 2 tenen knoflook en de rode peper fijn te malen in de foodprocessor of snij ze heel fijn.
  4. Fruit nu de saus aan in een pan totdat het lekker gaat ruiken.
  5. Voeg vervolgens de ketjap, ketchup en de gula djawa toe en roer het door elkaar.
  6. Voeg nu 200 ml water toe en een halve verkruimeld runderbouillonblokje. Breng tegen de kook aan. Meng hier in etappes de maizena erdoor zodat de saus wat gaat binden.
  7. Als de gehaktballetjes gaar zijn giet je de saus erbij en laat je dit even sudderen. Zodra de saus dik wordt mag de skillet van de BBQ.
  8. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *