Sukade low and slow

Jullie kennen sukade natuurlijk van oma's stoofvlees. Maar je kan er zoveel meer mee. Snij hem in stukken en je zou hem als steak kunnen grillen. Ik heb hem in dit recept low and slow laten garen. Daardoor krijg je een mooi stuk vlees wat uit elkaar valt van malsheid.
Door dit stuk vlees, dat afkomstig is uit de runder-schouder loopt een platte pees. Na het garen is deze pees helemaal zacht en gaar en lijkt op sukade. Vandaar de naam . De gegaarde pees kan gewoon gegeten worden.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 6 uur + nacht wachttijd

INGREDIËNTEN

Benodigdheden

  • Indirecte BBQ
  • Rookblokje

Voorbereiding van de sukade low and slow:

  1. Blender de knoflookteentjes, ui, jalapeno peper, zeezout en de olijfolie in een blender tot een dikke massa. Begin met 50 milliliter olijfolie. Als de mengsel nog veel te dik is voeg je er er nog meer olijfolie bij.
  2. Snij in de vetlaag boven de sukade ruitjes.
  3. Voeg nu het mengel van de knoflook, ui, jalapeno, zeezout en olijfolie over de sukade en laat hem een nachtje marineren.

Bereiding van de sukade low and slow:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 110– 130 graden.
  2. Leg een rookblokje, ik gebruik vaak eiken bij rundvlees op de hete kolen
  3. Als de BBQ op temperatuur is leg je sukade in een braadslee op de BBQ en je steekt er een kerntemperatuurmeter in.
  4. Stel de kerntemperatuurmeter in op 92 graden.
  5. Na 4 uur op de BBQ ga je de sukade lakken met jouw favoriete BBQ saus.
  6. Als de kern van de sukade 92 graden is mag de sukade van de BBQ en laat je hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Eet smakelijk, heerlijk met een mooie aardappelgratin en wat verse groenten.

1 comment on “Sukade low and slow

  1. Heb het vandaag gemaakt exact volgens de uitleg, 6 uur geduurd erg lkkre smaak alleen dikke gedeelte beetje droog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *