Kiplollies van de BBQ

Deze heerlijke kiplollies stelen de show en zijn ook nog eens erg lekker en simpel om te maken! Net even anders als een normale kippenpoot van de BBQ!
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1 uur

INGREDIËNTEN

Benodigdheden

  • Een stukje keukenpapier
  • Indirecte BBQ
  • Rookblokje, kersen of appel

Voorbereiding van de kiplollies van de BBQ:

  1. Snijdt met een scherp mes de huid vlak onder het gewricht 2-3 centimeter vanaf de bovenkant door tot op het bot. En schuif het vlees met vel wat naar beneden zodat het bot vrij komt.
  2. Pak een stuk keukenpapier en trek de huid naar boven en zet wat kracht om hem over het gewricht te trekken.
  3. Snij of knip met een schaar nu de losse delen weg.
  4. Duw nu het vlees zoveel mogelijk naar beneden en trek de huid naar beneden over het vlees.
  5. Haal de drumsticks nu door jouw favoriete BBQ rub en zorg dat de rub overal op het drumstickje zit.
  6. Herhaal dit bij elke andere drumstick.

Bereiding van de kiplollies van de BBQ:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van zo’n 180 – 190 graden.
  2. Als de BBQ op temperatuur is dan leg je een rook blokje tussen je kolen en sluit je de deksel.
  3. Als de rook wit kleurt zet je de drumsticks op het rooster. Deze laat je rechtop staan.
  4. Als de kiplollies een kerntemperatuur hebben van 70 graden ga je ze lakken met jouw favoriete BBQ saus.
  5. Laat ze nu nog 15 – 20 minuten in je BBQ staan zodat de kern kan stijgen naar 75 – 80 graden en dat de BBQ saus mooi karamelliseert.
  6. Nu zijn ze klaar en heb jij een fantastische snack. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *