Deze heerlijke kiplollies stelen de show en zijn ook nog eens erg lekker en simpel om te maken! Net even anders als een normale kippenpoot van de BBQ!
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1 uur
INGREDIËNTEN
Benodigdheden
- Een stukje keukenpapier
- Indirecte BBQ
- Rookblokje, kersen of appel
Voorbereiding van de kiplollies van de BBQ:
- Snijdt met een scherp mes de huid vlak onder het gewricht 2-3 centimeter vanaf de bovenkant door tot op het bot. En schuif het vlees met vel wat naar beneden zodat het bot vrij komt.
- Pak een stuk keukenpapier en trek de huid naar boven en zet wat kracht om hem over het gewricht te trekken.
- Snij of knip met een schaar nu de losse delen weg.
- Duw nu het vlees zoveel mogelijk naar beneden en trek de huid naar beneden over het vlees.
- Haal de drumsticks nu door jouw favoriete BBQ rub en zorg dat de rub overal op het drumstickje zit.
- Herhaal dit bij elke andere drumstick.
Bereiding van de kiplollies van de BBQ:
- Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van zo’n 180 – 190 graden.
- Als de BBQ op temperatuur is dan leg je een rook blokje tussen je kolen en sluit je de deksel.
- Als de rook wit kleurt zet je de drumsticks op het rooster. Deze laat je rechtop staan.
- Als de kiplollies een kerntemperatuur hebben van 70 graden ga je ze lakken met jouw favoriete BBQ saus.
- Laat ze nu nog 15 – 20 minuten in je BBQ staan zodat de kern kan stijgen naar 75 – 80 graden en dat de BBQ saus mooi karamelliseert.
- Nu zijn ze klaar en heb jij een fantastische snack. Eet smakelijk!