Entrecote van de BBQ

Hoe grill je nu eigenlijk de beste entrecote op een BBQ? Ik heb 1 tip; gebruik GIETIJZER! Gietijzer dat echt loei loei heet is. Dan grill je de entrecote goed dicht, daardoor blijven de lekkere sappen in je vlees.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten voor de entrecote van de BBQ:

  • 1 entrecote van ongeveer 2 centimeter dik
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Benodigdheden:

  • Gietijzer

Voorbereiding van de entrecote van de BBQ:

  1. Haal de entrecote ruim van te voren uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen.
  2. Strooi grof zout over het vlees en laat dit 5 – 10 minuten liggen.

Bereiding van de entrecote van de BBQ

  1. Steek de BBQ aan en laat een gietijzeren skillet, of een gietijzeren plaat mee verwarmen en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 250 – 300 graden. Zorg dat het gietijzer ook deze temperatuur heeft.
  2. Als het gietijzer op temperatuur is dan gaan we de entrecote bakken.
  3. Giet voorzichtig een beetje zonnebloemolie op het gietijzer en leg hierin voorzichtig de entrecote.
  4. Bak hem aan beide kanten ongeveer 2 minuten per kant.
  5. Als de kern 52 graden is mag de entrecote van de BBQ en laat je hem rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snij hem in dunne plakken en bestrooi de entrecote met versgemalen peper.
  7. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *