Boeuf Bourguignon van de BBQ

Boeuf bourguignon, ook wel boeuf à la bourguignonne, is een Frans gerecht op basis van rundvlees gestoofd in rode wijn, bouillon, champignons, en ui. Andere combinaties zijn ook mogelijk, zoals met bleekselderij wortelen of aardappelen. De naam betekent 'Rund op zijn Bourgondisch' en het is dan ook een typisch gerecht voor de Bourgogne-streek.
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 uur

Ingrediënten:

  • 700 gram runderlappen
  • 3 uien
  • 1 bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 400 milliliter rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 gram champignons
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

Voorbereiding van de Boeuf bourguignon:

  1. Hak de uien en knoflook fijn, Schil en snij de bleekselderij en de winterpeen in stukken.

Bereiding van de Boeuf Bourguignon:

  1. Steek je BBQ aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
  2. Grill de runderlappen bruin voor een aantal minuten op het hete rooster.
  3. Snij de runderlappen in grove stukken.
  4. Voeg de boter toe in de Dutch oven en voeg de runderlappen toe.
  5. Nu mag je alle groenten toevoegen en bak dit glazig in 5 minuten.
  6. De inhoud van het potje tomatenpuree mag nu bij het vlees en groenten en laat dit even kort aanbakken.
  7. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden
  8. Nu mag de runderbouillon, rode wijn en de laurierblaadjes bij het mengsel en roer dit goed door.
  9. Zorg dat de temperatuur in je BBQ zakt naar 120 graden. Je mag er een hitteschild tussen leggen, maar dit is niet noodzakelijk.
  10. Laat de Boeuf bourguignon nu tegen de kook 4 uur lang sudderen.
  11. Snij de champions nu in 4en en laat deze de laatste 15 minuten mee stoven.
  12. Serveer de Boeuf bourguignon met bijvoorbeeld aardappelpuree. Eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *