Entrecote salsa verde

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding 10 minuten

Ingrediënten voor de entrecote salsa verde van de BBQ:

  • 4 dikke steaks entrecote
  • Munt, bosje 15 gram
  • Platte peterselie, bosje 15 gram
  • Dille, bosje 15 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 citroen

Voorbereiding van de entrecote salsa verde van de BBQ:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden.
2. We beginnen nu met de salsa verde. Haal de blaadjes van de munt en doe dit in de blender. Doe hierbij de peterselie, dille, knoflook, ansjovisfilets, 10 eetlepels olijfolie en de kappertjes.
3. Maal dit tot een gladde saus en knijp als laatste de citroen erboven uit en maal dit nog heel even.
4. Breng op smaak met peper. Zout niet, want de ansjovisfiletjes zijn al erg zout.

Bereiding van de gehaktballen van de BBQ

1. Bestrijk de entrecotes met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
2. Grill de entrecotes nu op het hete rooster boven je kolen tot de kern 52 graden is. Vergeet ze niet te draaien ondertussen.
3. Haal de entrecotes van de BBQ en laat ze voor 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
4. Serveer de entrecotes nu met de salsa verde. En serveer er wat gegrilde groentes bij.
5. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *