Inside skirt rolls met spruitjes, appel en kerrie stamppot

Een leuk recept met inside skirt. Door het vlees op te rollen met kruiden krijg je een andere twist aan dit lekkere vlees. Samen met een stamppotje is dit een heerlijke avond maaltijd! Eet smakelijk...
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten:

Inside skirt rolls:

Spruitjes, appel en kerrie stamppot:

  • 1 kilo geschilde aardappelen
  • 1 kilo spruitjes
  • 2 appels
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • Roomboter
  • 100 milliliter melk
  • Gemengde ongebrande noten
  • 100 gram geraspte kaas

Benodigdheden:

  • Saté prikkers

Voorbereiding van de inside skirt rolls:

  1. Inside skirt is een lang dun stuk vlees, snij hem daarom in stukken van 15 centimeter, anders wordt je rol veel te dik.
  2. Strooi de mélange de trappeur aan 1 zijde van de inside skirt.
  3. Rol de inside skirt nu strak op en zet hem vast met saté prikkers. Prik hem om de 2 centimeter vast zodat je zo meteen tussen de prikkers het vlees kan snijden.
  4. Snij nu schijven van 3 – 5 centimeter. Snij elke keer tussen de prikkers.

Bereiding van de spruitjes, appel en kerrie stamppot:

  1. Kook de aardappelen 10 minuten in een pas met water en zout.
  2. Maak ondertussen de spruitjes schoon door het kontje ervan af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Voeg ze na de 10 minuten toe aan de aardappelen en kook ze samen ongeveer nog 5 minuten.
  3. Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in plakken en wrijf ze in met kerriepoeder.
  4. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp ze fijn met een stamppotstamper. Voeg nu een klompje roomboter toe en voeg de helft van de melk toe. Kijk nu of de stamppot smeuïg genoeg is. Als dat niet het geval is voeg je meer melk toe totdat die wel smeuïg genoeg is. Roer nu de noten en de kaas toe. Laat de stamppot staan op je aller laagste vuur.
  5. Smelt wat boter in een grote koekenpan en bak de plakken appel bruin.
  6. Breng de stamppot op smaak met een peper en zout of met de Mélage de trappeur.

Bereiding van de Inside skirt rolls:

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden.
  2. Grill de inside skirt rolls nu aan beide kanten voor een aantal minuten. Meet ondertussen de kerntemperatuur met een kerntemperatuurmeter. Als de kerntemperatuur 52 graden is mogen de inside skirt rolls van de BBQ af.
  3. Serveer de inside skirt rolls samen met de spruitjes stamppot.
    Eet smakelijk!
*
Mélange de trappeur is verkrijgbaar bij mijn vrienden van kamadoexpress.nl
Dit specerij mengsel is een typisch Canadese specialiteit die zout met zoet combineert ! Vooral de stukjes      esdoornsuiker    maken deze specerij zeer uniek.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *